Информации тука е преведена од материјали на англиски јазик за да стигнат до што е можно повеќе (Матеј 24:14; 28:. 19-20 Додека преведувачи сте внимателни правилно да се преведе, бидејќи тие обично не се членови на континуирана Црквата Божја, се …

превод Општи услови Read more »

Содржини 1. Божјиот план е мистерија за повеќето 2. Зошто создавањето? Зошто луѓето? Зошто сатаната? Што е вистината? Кои се тајните на одморот и гревот? 3. Што учат светските религии? 4. Зошто Бог дозволува страдање? 5. Зошто Бог те создал? …

Тајната на Божјиот план Read more »

  Зошто човештвото не може да ги реши своите проблеми? Дали знаете дека првото и последното нешто што Библијата го покажува Исус го проповедаше за засегнатите Евангелието на Царството Божјо? Дали знаете дека Царството Божјо беше акцент на апостолите и …

Евангелието на Царството Божјо Read more »

свети денови наспроти Популарни Празници На бројни групи кои тврдат христијанството, речиси сите се почитуваат некои празници и празниците. Треба да ги почитуваат Божјите свети денови или демонски празниците? Тоа изгледа како лесна прашање со лесен одговор. И за оние …

Треба да ги почитуваат Божјите свети денови или демонски празниците? Read more »

Дали човештвото имаат решенија? Светот се соочува со многу проблеми. Многу луѓе се гладни. Многу луѓе се обесправени. Многу луѓе се соочуваат со сиромаштија. Многу земји се во сериозна долг. Децата, вклучувајќи неродено оние, подложени на злоупотреба. Дрога отпорни на …

Евангелието на Царството Божјо Read more »

Која црква ќе продолжи? Илјадници на црквите и милијарди луѓе Постојат илјадници групи со големи доктрината разлики кои тврдат дека за да бидат дел од Христовата црква. Многу од нив се сериозно зборува за екуменско единство. Две милијарди луѓе се …

Каде е Вистинската христијанска црква денес? Read more »